У серпні Волинь розділять на чотири карантинні зони

31.07.2020 / Новини

Вже з серпня Україна перейде на нову форму адаптивного карантину. Територію країни розділятимуть на умовні “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” та “червону” зони, залежно від кількості хворих з коронавірусом.

Про це під час брифінгу у п’ятницю, 31 липня, говорила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, – пише Конкурент.

Зі слів медика, з 1 серпня вступає в дію нова постанова 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, де оцінюватимуться критерії карантину по-новому. Система, встановлена у Міністерстві охорони здоров’я України на підставі показників, що надаються закладами та управліннями охорони здоров’я, буде автоматично вираховувати рівень захворюваності і встановлювати відповідну зону.

Цікаво, що всередині нова зона може також ділитися, залежно від рівня захворюваності. Це означає, що принципи локального карантину діятимуть на території регіонів.

“Хочеться наголосити, що і в “зеленій” зоні протиепідемічні заходи повністю не скасують. Треба буде дотримуватися дистанції і носити маску. Обмеження масових заходів – не більше 1 людини на 5 квадратних метрів. У кінотеатрах має бути вільно 50 % місць. У громадському транспорті можна їздити тільки на сидячих місцях. Такі обмеження будуть у зеленій зоні”, – каже Наталія Янко.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*