У селі Володимир-Волинського району зняли патріотичне відео

27.08.2020 / Новини

У селі Рогожани Володимир-Волинського району аматори сцени та директор будинку культури зняли патріотичне відео до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, яке набирає обертів у соцмережах.

Черговими неперевершеними відеороботами відзначились аматори сцени будинку культури села Рогожани під керівництвом директорки Наталії Матіюк, яку тут вде на повному серйозі називають продюсеркою. З нагоди Дня Державного Прапора вони зняли відео, у котрому діти різних вікових груп – від наймолодших до юних на фоні полів, сільських краєвидів та улюбленого центру культури  створюють різноманітні візерунки за допомогою синіх та жовтих полотен , – пише Слово правди.

А фільм до Дня незалежності України – просто вражаючий. Він проносить глядачів крізь час від славної козацької доби до національно-визвольного руху УПА, а далі до сучасності – війни на Сході України. Особливого колориту йому додають витримані у стилі кожної з епох костюми, зйомки біля старої хати, козацький кінь у кадрі та ніжні мальви, що віддавна прикрашали кожне традиційне подвір’я в Україні.

Усі епізоди об’єднані темою вічного чекання української жінки свого лицаря із бойового походу, та врешті щасливого воз’єднання родини, яка зустрічає свого героя із війни. Поруч із реалістичними побутовими сценами – уособлення України – жінки, матері всіх дітей, що полягли на фронтах, яка бажає лише світлого майбуття для своїх синів і дочок. На початку вона постає перед глядачами босоніж, у простій вишиваній лляній сорочці, а наприкінці – у синьо-жовтому вбранні з пишним вінком на гордій голові.

“Роби, що можеш, з тим, що маєш, там, де ти є, – так народилося наше відео до Дня Незалежності України. Ми часто, а може і завжди стикаємося з тим, що нема костюмів, обладнання, ресурсів, коштів, сили, часу, але є бажання. Тому з костюмами частково нам допомогли районний будинок культури та магазин “Армо” з міста Володимира-Волинського, час, кошти і обладнання знайшли мої “артисти”, а ви даєте силу нам своїми коментарями!» – зазначила у дописі на своїй сторінці у Фейсбуці Наталія Матіюк.

Вона також розповіла, що більшість із артистів, що задіяні у відеороботі, – студенти, які навчаються у вишах в різних містах України: Дарина та Катерина МартинюкСофія Бохотниця й Вікторія Корнієнко. А от образ учасника Української повстанської армії майстерно втілив військовослужбовець прикордонної служби Матвійчук Олександр, козацьку вдачу продемонстрував юрист Устилузької ОТГ Сергій Бохотниця, а військовослужбовця ЗСУ зобразив місцевий фермер Андрій Стецан.  Найменшою акторкою фільму стала донечка Наталі – Софійка Матіюк.

Патріотичне відео рогожанців набирає сотні репостів та уже 17 тисяч переглядів. Пропонуємо його й нашим читачам:

https://www.facebook.com/100050684093898/videos/165566155142853/?id=100050684093898&epa=SEARCH_BOX

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*