У селі Світязь – проблема з вивезенням сміття

11.03.2018 / Новини

Депутати Світязької сільської ради обговорили механізми вивезення сміття від населення силами комунального підприємства з Шацька.

5 березня під головуванням Миколи Цвида, Світязького сільського голови, відбулася чергова сесія Світязької сільської ради. Участь у засіданні взяли Василь Голядинець, голова Шацької районної держадміністрації, та Іван Коваль, директор Шацького комунального підприємства «Будинкоуправління», – пише Район.Шацьк.

Директор Шацького КП «Будинкоуправління» Іван Коваль озвучив проблему, пов’язану з вивезенням відходів на Шацький полігон ТПВ. Полігон переповнений, максимум, що може вмістити, – це 1 тис. м. куб. сміття (щоб орієнтуватися – це об’єм відходів з урочища Гряда за літо).

Найближчим часом можливий початок будівництва нового полігону. Що стосується Світязя, то комунальники не зможуть працювати з сільською радою так, як минулого року, оскільки підприємство має від самовивозу великі збитки. Світязяни повинні подумати про приєднання до Шацької ОТГ або ж передбачити кошти на вивезення відходів транспортом комунгоспу. Чи навіть почати будувати власний полігон.

Якщо буде ухвалене рішення про приєднання до Шацької ОТГ, проблема вирішиться сама по собі, оскільки в Шацьку є багато техніки, в тому числі з Європи, напрацьований графік вивезення сміття, відходи забираються від людей чи в пакетах з логотипом підприємства, чи з контейнерів згідно з укладеними договорами. Спершу жителів селища було важко привчити до правильного поводження з відходами, проте зараз проблем немає.

Депутати Світязької сільської ради зацікавилися пропозицією комунальника і вже на сесії обговорили механізми вивезення сміття силами підприємства з Шацька.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*