У селі Світязь біля ліцею з’явилося дерево настрою випускників

24.11.2019 / Новини

Це різнобарвне деревце привертає увагу кожного, хто йде повз ліцей у селі Світязь Шацького району. Бо воно майорить на вітрі кольоровими стрічками: червоними та синіми, помаранчевими і зеленими, білими, жовтими, блакитними… Додає барв осені. Подібно здавна прикрашали місця, де людям являлися небесні покровителі. Але у світязького дерева – інша історія.

Воно з’явилося у день, коли випускникам-дев’ятикласникам світязького ліцею вручали свідоцтва про базову загальну середню освіту. Ідея чудова: діти, отримавши документ, обирали колір настрою, що переважав у них впродовж шкільного життя, і вішали таку стрічку на стовбур як символ здійснених чи ні сподівань, пережитих емоцій та почуттів. Багато хто обрав синій, що свідчить про відкритість, довірливість та постійність, – пише Вісник і К.

Дехто з випускників повісив жовті стрічки. Цей колір символізує тепло, веселощі та повагу, а ще – інтелект. Помаранчеві тасьми – це синонім слави, величі та гідності, а також творчості, білі – ознака чистоти та радості.

– А я повісив червону стрічку. Це колір успіху, свободи, енергії і суперництва! – каже учень 10-Б класу Мар’ян Редько.

Адміністрація навчального закладу і класні керівники залишили на дереві зелені стрічки. Кажуть, для них це символ надії на подальший ріст рівня знань їхніх випускників. Хоча у кольоровій гамі зеленій барві належить ще одне глибоке значення. Вона – міст злагоди між двома протилежними спектрами: теплими та холодними кольорами, зрілістю та молодістю.

Розгледіла я на дереві настрою і одну фіо­летову стрічку. Усміхнулася, міркуючи, кому ж у школі весь цей час було «фіолетово»? А у тлумачнику кольорів вичитала, що він символізує протиріччя та поєднує у собі таємничі знання і внутрішнє занепокоєння…

Видно, що у Світязі учні підтримують своїх наставників. Доказом цього є й алея випускників, де красуються туї, висаджені вже колишніми школярами. Краса!

Наталія КРАВЧУК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*