У селі на Любомльщині неподалік від пожежного поста палять суху траву (ВІДЕО)

21.03.2020 / Відео, Новини

В селі Старовойтове на Любомльщині селяни при дорозі палять суху траву.

В центрі села за 50 метрів від будинків та пожежної частини самі місцеві жителі, разом з дітьми спалювали суху траву.

Також, зі слів очевидців, біля мосту через залізничну колію за кілька кіломентів до «Ягодина» 20 березня вечері з обох боків суху траву підпалювали самі далекобійники.

Відео журналістам Район.Любомль надав очевидець підпалів у Старовойтові:

У Любомльському відділі поліції нагадують, що самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Так, за ст. 77-1 Кодексом України про адміністративні правопорушення (випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю) передбачено штраф від 170 до 340 гривень – громадянам, від 850 до 1190 гривень – посадовим особам. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 гривень, на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень. А за нанесення особливо великих збитків – передбачена кримінальна відповідальність.

Відповідно до статті 245 (знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом – караються штрафом до 8,5 тисяч гривень або обмеженням волі на термін від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

У випадку, якщо внаслідок цього злочину загинули люди або відбулася масова загибель тварин, або наступили інші тяжкі наслідки, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Шановні громадяни! Якщо Ви бачите, або були свідками вчинення відповідних правопорушень повідомляйте поліцію за номером «102». Анонімність гарантуємо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*