У селах Рівне та Забужжя відкрили пам’ятні знаки на честь 500-річчя Реформації (ФОТО)

08.06.2017 / Новини

У понеділок, 5-го червня у селах Рівне та Забужжя відбулося відкриття пам’ятних знаків на честь 500-річчя Реформації та 400-річчя перших поселень бузьких голєндрів.

Про це пише сайт Любомльської райдержадміністрації.

У село Рівне на відкриття пам’ятного знаку прибули: міжнародна делегація від Спілки голєндрів з ФРН, перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Герасимчук, сільський голова Володимир Крижук, місцеві жителі.

“Пам’ятний знак в честь 500-річчя Реформації та 400-річчя перших поселень бузьких голєндів було встановлено за кошти нащадків колоній Замостечє та Голєндри Свержівські, які мирно проживали з нашими селами в період з 1860 по 1940 роки”, – наголосив Рівненській сільський голова Володимир Крижук.

До учасників заходу звернулися: доцент Луцького технічного університету, кандидат історичних наук Михайло Костюк, уродженець колонії Замостечє, голова товариства бузьких голєндрів, краєзнавець і письменник Едуард Бютов, переший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Герасимчук.

Представники духовенства освятили пам’ятний знак, спільно помолилися за любов, злагоду, мир і добросусідство на нашій землі.

Також, всіх учасників даного заходу було запрошено на екскурсію в місцевий етнографічний музей для перегляду виставки на честь 500-річчя Реформації та 400-річчя перших поселень бузьких голєндрів, відвідати місцевість, де були голєндерські поселення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*