У селах на Волині немає медпрацівників, а ФАПи закривають (ФОТО)

14.03.2019 / Новини

У п’яти селах Володимир-Волинського району працював народний депутат Ігор Гузь.

Зустрічі з людьми – це приклад його системної роботи. Він та його команда щороку відвідують всі 211 населених пунктів виборчого округу № 19. Села у Березовичівському старостинському окрузі – Бобичі, Яковичі, Хворостів, Міжлісся та Бегета – не стали винятками, – пише БУГ.

На зустріч до парламентаря люди йдуть не стільки зі своїми проблемами, скільки хочуть побачити його на власні очі, почути його позицію щодо загальнодержавних питань.

Майже всі вони одноголосно кажуть, що побачити депутата на своєму робочому місці – в окрузі, річ дещо незвична. Бо ще кілька років тому вони й гадки не мали, хто представляє їхні інтереси в парламенті. Не кажучи вже про вирішення реальних справ.

Та все ж без проблемних питань на зустрічі не обійшлося. У всіх п’ятьох селах місцеві жителі скаржилися депутатові на закриття фельдшерсько-акушерських пунктів. Вони просили сприяння в парламенті, щоб ФАПи на місцях все ж функціонували, інакше люди на селі залишаються, фактично, без першочергової медичної допомоги, що нерідко рятує людині життя.

У Бобичах, наприклад, селяни просили, якщо все ж ФАП закриють, хоча б зберегти приміщення. Адже людям немає де збиратися. Депутат цю пропозицію пообіцяв підтримати.

Аналогічне рішення прийняли в селі Яковичах, де приміщення покинуте.

 

У селі Хворостів ситуація склалася дещо гостріше. Для функціонування ФАПу забезпечили 0,25 ставки фельдшера. Однак лікар, яка працювала, звільнилася за власним бажанням і наразі не можуть знайти медпрацівника.

Ігор Гузь розповів, що таких ситуацій безліч. Деякі громади виходять з цього становища, коли дофінансовують зарплату медикові з місцевого бюджету. Присутній голова Війницької ОТГ Сергій Вербицький повідомив, що в громаді наразі немає коштів, щоб доплачувати зарплати фельдшерам у ФАПах.

У селі Міжлісся люди відразу перейшли до обговорення співпраці з народним депутатом та розповіли, що потребують допомоги із облаштування водогону. Жителі запропонували, щоб парламентар сприяв виділенню субвенції на центральну мережу, а підключення кожного двору місцеві мешканці проведуть за власний рахунок.

Найбільше людей прийшли на зустріч до парламентаря в селі Бегета. Молоді сім’ї просили допомоги з ремонтом приміщення колишньої школи під дитячий садок. З їхніх слів, в селі понад 10 дітей, які потребують садка, а як вагомий аргумент, повідомили – п’ятеро жительок села вагітні.

Після зустрічі, депутат з людьми прийшов в колишнє приміщення школи, де розповіли йому, що суттєвих капітального ремонту не потрібно виконувати. Лише зробити якісні внутрішні роботи і можна буде відкрити першу групу.

А також просили, щоб при можливості допоміг із встановленням дитячого майданчика на подвір’ї майбутнього ДНЗ. Тут же голова старостинського округу Юрій Ковальчук додав, що рішенням депутатів ОТГ передбачили одну ставку для садочка і взяти працівника на роботу зможуть вже з вересня цього року.

“Цікавий символізм ситуації. Бегета – це останнє село, де я раніше не бував. Тут проживає 211 виборців і воно стало 211 населеним пунктом, яке я відвідав особисто”, – сказав Ігор Гузь, завершуючи зустріч.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*