У Ростані Шацького району відсвяткували День села

06.06.2019 / Новини, Статті

У неділю 26 травня у клубі села Ростань зібралися жителі цього та сусідніх населених пунктів, аби відзначити День села.

Для дорослих у клубі організували святкову концертну програму, а от маленькі жителі села досхочу бавилися на дитячому майданчику, стрибали на батуті та брали участь і різноманітних розвагах, – пише Район.Шацьк.

З частуванням запашним короваєм, «Гімну Ростані» у виконанні вокально-хорового ансамблю села та благословення місцевого священика – протоієрея Олександра Кликоцюка, настоятеля Георгіївської церкви, розпочали свято у місцевому клубі. Привітала зі святом своїх односельчан сільська голова Мирослава Кликоцюк, побажавши усім міцного здоров’я, злагоди в родинах, добробуту і благополуччя.

Щирі віршовані рядки рідному селу, його жителям адресували зі сцени ведучі свята Тетяна Мегель(завідувачка дитсадка) та Віктор Вирвич (вчитель школи).

Вони також оголосили переможців у номінації «Багатодітна сім’я» (нею виявилась родина Лілії та Сергія Дроздів, в родині яких виховується 5 дітей), «Наймолодший житель села» (зростає у родини Олени та Олександра Лончуків), а найстаршою жителькою села виявилася Устина Горун.

Найстаршою подружньою парою стали Василюк Олена та Володимир Фомчук-Василюк. Їх також щиро привітав представник благодійного фонду «Патріоти Волині» Володимир Бащук, та презентував переможцям цих номінацій призи від фонду (плед, чайник, вентилятор, сушарку), та зачитав жителям села вітальну листівку від нардепа.

Подякували на святі й захисникам України, зокрема, учасникам АТО із села Ростань: Олександрові Ткачуку, Андрієві Дрозду, Ігореві Жуку, а також хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляків, які загинули у воєнні роки.

Святковий концерт, які підготували місцеві аматори сцени, дарував глядачам масу позитивних емоцій. Радували вокальними виступами наймолодші жителі села – вихованці закладу дошкільної освіти.

Найріднішим людям на землі – мамам – були присвячені пісні у виконанні гостей свята – тріо із Піщанського Будинку культури, та уродженця села, а нині – директора Прип’ятської школи Олександра Лончука, місцевих артистів – гурту «Веселі нотки» та вокально-хорового ансамблю.

Веселого настрою додали глядачам сценки «Думки вголос» (в ролях – Світлана Корчук та Ліда Махнюк), та музична сценка «На дискотеці», яку майстерно зіграли учасники танцювального колективу «Діамант данс», танець маленьких клоунят.

Вірші про рідне село та батьків читали Марія Махнюк та Галина Клок, звучали пісні у виконанні солістів Світлани Карпук, Тетяни Божук, Світлани Корчук, а також дуету у складі Вікторії Глушкової та Іванни Лукашук, вокально-хорового ансамблю, гурту «Мальви», тріо та дуету «Непара» з Піщанського Будинку культури.

Лариса Голушкова, завідувачка клубом с.Ростань, щиро дякує спонсорам свята: ПП «Флора», агрофірмі «Сам лан», фонду «Патріоти Волині», Мирославі Кликоцюк, Світлані Сивосі, Валерію Пастушку, Сергію Лагодичу, а також усім артистам, хто долучився до організації заходу, зокрема, молодому спеціалісту Ростанської школи Іванні Лукашук, вихователям та вихованцям дитячого садочка, школи, артистам із села Піща (директорка Валентина Будько).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*