У Росії дозволили блокувати новинні сайти

07.03.2019 / Новини

Держдума РФ прийняла в третьому, остаточному читанні закон про заборону поширювати “недостовірну суспільно значиму інформацію” в ЗМІ, що дозволить Роскомнадзору блокувати доступ до сайтів видань.

Про це повідомляє російський “Інтерфакс”.

Зазначається, що закон вводить заборону на поширення нібито недостовірної інформації, яка може загрожувати життю і здоров’ю громадян, створює загрозу масового порушення громадського порядку та інше.

У документі зазначено, що в разі виявлення такої інформації, розміщеної на інформаційному ресурсі, зареєстрованому згідно із законом РФ “Про ЗМІ” в якості мережевого видання, Генпрокурор Росії або його заступники звертаються в Роскомнадзор з вимогою обмежити доступ до ресурсів.

“На підставі такого звернення Роскомнадзор негайно повідомляє редакцію видання про необхідність видалення зазначеної інформації і фіксує дату і час направлення такого повідомлення редакції онлайн-видання у відповідній інформаційній системі”, – сказано в повідомленні.

Відзначається, що оператор зв’язку, який одержав вимогу Роскомнадзора, зобов’язаний негайно обмежити доступ, поки заборонена інформація не буде видалена.

Повідомляється, що під дію закону “про фейки” потрапляють сайти таких російських видань, як “Дождь”, “Російська газета” або “Нова газета”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*