У Рівному відкрили довгоочікуваний стоматологічний кабінет

17.09.2018 / Новини

Нещодавно у селі відбулася ще одна значима подія для місцевих жителів: у відремонтованому фельдшерсько-акушерському пункті відкрили сучасний стоматологічний кабінет з новеньким обладнанням та імпортними пломбами, пише “Район.Любомль”.

З нетерпінням місцеві жителі чекали й на відкриття стоматологічного кабінету, в якому надаватимуть безкоштовне лікування та проводитимуть видалення зубів. А робитиме це фахівець із 39-річним досвідом роботи Микола Пастушенко.

Як і годиться за християнським звичаєм, освятив стоматкабінет настоятель Петро-Павлівського храму села Рівне, протоієрей, отець Василій. Опісля вітання линули від гостей та місцевих жителів.

«Стоматологічний кабінет дуже потрібний у селі, адже люди не слідкують за зубами, від цього виникають шлунково-кишкові захворювання. Потрібно й дітей привчати до гігієни ротової порожнини, а це стане можливим завдяки профоглядам у школі», – наголосив генеральний директор ТМО Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель.

«Дякуючи підтримці Володимира Юрійовича Дибеля, Миколи Михайловича Пастушенка, Олени Володимирівни Пасаман, нашим депутатам, ми маємо сучасний стоматологічний кабінет, який є хорошим подарунком для місцевих жителів. Звісно, першочергово за рахунок сільської ради тут обслуговуватимуть людей пільгових категорій та дітей, – розповів голова Рівненської ОТГ Володимир Крижук. – Вірю, що з часом тут протезуватимуть зуби. Це лише старт, попереду і наступні етапи. Вже є медустановки в Гущі і Столинських Смолярах, у Забужжі проводимо ремонт амбулаторії. Разом ми робимо потрібну справу, адже не кожен може поїхати у райцентр чи піти до приватного стоматолога полікувати зуби.

«На запрошення Дмитра Дмитровича Маляса взимку приїхав сюди, подивилися, що і як, тоді я запропонував підготувати програму і по ній відкрити тут стоматкабінет, – пригадав Микола Михайлович. – Програму написали, кошти виділили. Але з нашою бюрократичною системою виникло багато перешкод. Скажу чесно, я 11 років пропрацював завідуючим стоматвідділенням у Любомлі, тоді було легше».

Як розповіла заступник голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олена Пасаман, облаштування стоматологічного кабінету у Рівному обійшлося у 140 тисяч гривень. Ще 30 тисяч виділили на кабінети у Гущі та Забужжі на підручні матеріали до кінця року, 100 тисяч – на зарплати. Загалом 270 тисяч передбачено до кінця року на надання стоматологічних послуг по ОТГ.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*