У Рівненському будинку культури відбулося фольклорне свято “Різдвяні дзвони” (ФОТО)

11.01.2019 / Новини

9-го січня, в Рівненському будинку культури відбулося фольклорно-етнографічне свято “Різдвяні дзвони”.

Захід розпочався із вітальних слів виконувача обов’язків директора КЗ “Центр КДСТ” Павла Москалюка, привітали присутніх також настоятель Свято-Успенського храму с. Полапи отець Василій та керівник Рівненської общини євангельських християн Андрій Кохтюк разом з молодіжним хором.

Про це повідомляє сайт громади.

У залі будинку культури були розгорнуті виставки різдвяної атрибутики, дитячих малюнків і саморобок. Всі бажаючі могли посмакувати кутею представленою кожним старостинством.

Програму колядок розпочали із всім добре відомої колядки “Добрий вечір тобі”, яку виконали всі учасники та гості свята.

Гарний настрій подарували юні артистки Вікторія Цегельнюк та Маргарита Шепелюк, віншували школярі з Рівного та маленькі пастушки з Гороховища. А особливу атмосферу свята створили різдвяні піснеспіви у виконанні колядницьких колективів, які прибули з усіх куточків нашої громади.

Сучасні та старовинні колядки, оригінальні привітання та запальний музичний супровід полонили увагу присутніх.

У фіналі підбили підсумки конкурсів, хоча визначити кращих виконавців було зовсім непросто. Найсмачнішою була кутя у гущанських господинь, друге та третє місце зайняли відповідно Столинські Смоляри та Полапи. Найкращі дитячі роботи представили Забузька, Рівненська та Полапівська школи.

А переможцями у номінації “Найкращий колядницький гурт” стали самодіяльні артисти із Забужжя. Друге і третє місце розділили аматори сцени із Гущі та церковний хор села Полапи.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*