У Рівненській ОТГ взялися за облаштування рекреаційної зони та вирішення питання прикордонних загороджень

22.10.2019 / Новини

Виїзне засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій відбулось сьогодні на території Рівненської сільської ради.

Про це йдеться на сайті Рівненської ОТГ.

 Метою цієї зустрічі слугували неодноразові звернення жителів та Рівненського сільського голови Володимира Крижука щодо недопущення спорудження в прикордонній смузі загородження, обмотаного армованою колючою стрічкою «єгоза» на місцевості, яка знаходиться між державним кордоном і лінією прикордонних інженерних споруд, тобто в прикордонній смузі.

Разом з тим не менш важливою проблемою, вирішення якої є нагальним, є забезпечення безперешкодного доступу жителів громади до приватних земельних паїв, розташованих у прикордонній смузі та до місць масового відпочинку населення.

На сьогоднішній день межі існуючої тилової межі перешкоджають конституційному праву людей вільно користуватися своєю приватною власністю (земельною ділянкою).

Комісія у складі представників обласної ради Валерія КурстакаЮрія ГупалаАлли Лісової та за участю керівництва прикордонного загону та сільської ради, окремих депутатів, в.о. старост оглянула територію, на якій частково ще розміщена колюча стрічка «єгоза» і переконалася, що припинено роботи по її подальшому облаштуванню.

Було узгоджено дотичні питання щодо встановлення бесідок та інших елементів зони відпочинку на березі озера Королівське, а також подальші дії Рівненської ОТГ та обласної ради щодо ініціювання змін до чинного законодавства України в частині дотримання конституційних прав населення Рівненської громади.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*