У Рівненській громаді побувала поважна делегація з Польщі (ФОТО)

02.03.2020 / Новини

На території івненської громади 25 лютого побувала поважна урядова делегація на чолі з Міністром Канцелярії Президента Польщі паном Адамом Квятковським, Генеральним Консулом Республіки Польща у м.Луцьк Вєславом Мазуром, Віце-Консулом Тересою Хрущ, ксьондзом Яном Бурасом, організатором інтеграційного центру «Замлиння».

Про це йдеться на сайті Рівненської ОТГ.

Метою візиту на територію ОТГ були відвідини жительки с.Сокіл Олександри Васейко (бабці Шури, як поважно називають її поляки), яка у липні минулого року з рук Президента Польщі отримала у Варшаві медаль «За мучеництво та звитягу».

Пан Міністр переказав щирі вітання від імені Президента Анджея Дуди, фото Президента з Першою Леді Польщі з особистим підписом пана Президента, а також безліч подарунків, основним з яких була нова сучасна пралька-автомат.

Після відвідин будинку бабці Шури, делегація вирушила на польське кладовище в урочищі «Острівки», де відбулось покладання квітів та запалення лампадок біля Меморіалу, а також ксьондз Ян Бурас відслужив коротеньку панахиду.

Це другий, за останні десять років, візит делегації такого рівня на терени Рівненської сільської ради. Супроводжував польську делегацію територією Рівненської ОТГ сільський голова Володимир Крижук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*