У Прип’яті школярі пригадали давні українські звичаї (ФОТО)

24.11.2017 / Новини

22-го листопада учні ЗОШ І-ІІІ ступенів села Прип’ять взяли участь у районному конкурсі фольклорних колективів з виставою «На святої Катерини».

Про це йдеться на сторінці навчального закладу у Facebook.

“Сьогодні ми з вами живемо в чудовий час, користуємося досягненнями науки і техніки, а ще не так давно люди жили зовсім по-іншому. Всі кращі надбання і досягнення нашого народу, його звичаї і традиції, пісні і думи збереглися і до нині в теперішній культурі, в побуті, у звичаях нашого народу, у нашому серці, як щось дороге і трепетне, притаманне тільки нам, українцям. Тому ми час від часу і повертаємось до народного джерела, до тих традицій, звичаїв, з яких беремо наснагу і сьогодні, бо це все наше, рідне, дороге, любе та миле нашому серцю

Святу великомученицю Катерину дівчата вшановували як свою патронесу і вірили в її сприяння майбутній щасливій жіночій долі. Навіть хлопці, що прагнули знайти собі добру й роботящу суджену, напередодні свята постували й молилися святій Катерині про допомогу в цій важливій життєвій справі. Дівчата ж, сподіваючись на щасливе заміжжя, ворожили на долю”, – йдеться у дописі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*