У польській компанії пояснили, чому зобов’язали співробітників-українців носити іншу форму

12.01.2018 / Новини

Компанія в Польщі Lindab, яка зобов’язала співробітників-українців носити одяг в кольорах національного прапора, пояснила своє рішення і відкинула звинувачення в дискримінації.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на сайт компанії.

Повідомляється, що співробітники компанії, які не говорять по-польськи, незалежно від національності, повинні були носити інші футболки. Таке рішення було ухвалене компанією для ефективної організації робочого процесу.

“Ми також встановили, що деякі співробітники знають як польську, так і іншу мову, і таким чином можуть перекладати. Таке рішення дозволило організувати ефективну систему комунікації між співробітниками, яка полягає у направленні повідомлень безпосередньо людям, які їх розуміють, а також, якщо це необхідно, можуть перекласти та передати їх зміст іншим”, – зазначили в компанії.

Зазначається, що з моменту впровадження нової системи всі співробітники, які не говорять по-польськи, носять жовті футболки, а працівники, які можуть допомогти з перекладом – помаранчеві.

Вибір кольорів не був продиктований прихованими підтекстом. Такі зміни допомогли подолати наявні труднощі, спричинені мовним бар’єром. Працівники в помаранчевих футболках відіграють особливо важливу роль у Lindab, оскільки сприяють покращенню комунікації. Така система застосовується до всіх іноземців-працівників Lindab, які не розмовляють польською мовою, а не лише до українців, як це зазначено в публікаціях ЗМІ”, – підкреслили в компанії.

У компанії також відзначили, що не отримували скарг від працівників, але з огляду на триваючу в ЗМІ дискусію, вирішили розглянути це питання на предмет пошуку альтернативних рішень.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*