У Польщі затримали українців, які скуповували в аптеках ліки та виготовляли з них наркотики (ФОТО)

05.09.2017 / Новини

Міжнародна злочинна група займалася виготовленням і продажем метамфетаміну у Польщі, Чехії, Словаччині та Україні.

Центральне слідче бюро поліції (CBŚP) знешкодило міжнародну банду, пов’язану з виготовленням та обігом наркотиків, а саме метамфетаміну. Злочинна група діяла на терені Польщі, України, Словаччини та Чехії.

Про це інформує Польське радіо.

У результаті дій Центрального слідчого бюро поліції у Ряшеві, співробітників Бескидського відділу Прикордонної служби та спецслужб із Чехії, Словаччини, України, а також Європолу затримали загалом 44 особи, ліквідували 3 нарколабораторії з виготовлення метамфетаміну та плантації марихуани.

Як повідомила речниця Центрального слідчого бюро поліції Івона Юркєвич, незаконну діяльність починали на Підкарпатті, де отримували ліки з псевдоефедрином.

«Ліки виводили з аптек та аптечних пунктів. Кожний чек свідчив про продаж одного упакування медпрепаратів. Насправді ці препарати отримували в оптових кількостях „кур’єри”. Потім таблетки фасували в блістерні упаковки і доставляли безпосередньо декільком лабораторіям з виготовлення метамфетаміну. Потім препарати розвозили по сусідніх країнах», – повідомила Івона Юркєвич.

У результаті дій співробітників різних правоохоронних органів, на терені Польщі затримано 23 особи, з яких арештовано 19 осіб. Вилучено понад 200 тис. упакувань препаратів та приблизно 100 кг самих таблеток. Крім того, слідчі вилучили 1,2 млн злотих готівкою та автівки вартістю приблизно 400 тис. злотих. Рішенням прокурора заблоковані банківські рахунки на суму приблизно 5 млн злотих.

Наступні 8 осіб було затримано у Чехії. Їх підозрюють в організації злочинної діяльності та виготовленні наркотиків. Чеські та словацькі спецслужби ліквідували у Чехії дві лабораторії з виготовлення метамфетаміну та плантації марихуани. У Словаччині затримано 7 осіб, підозрюваних в участі в організованій злочинній групі, торгівлі прекурсорами та наркотиками.

Своєю чергою, в Україні місцеві спецслужби, використовуючи отриману інформацію від Центрального слідчого бюро поліції в Перемишлі, ліквідували лабораторію з виготовлення метамфетаміну і затримали 6 осіб.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*