У Польщі вироблятимуть власні електромобілі

02.11.2016 / Новини

У Польщі набирає популярності проект національного електромобіля.

У листопаді 2016 року оголосять конкурс з вироблення кузова для майбутнього авто.

Про це інформує Польське радіо.

Енергетичні компанії Polska Grupa Energetyczna, Energa, Enea і Tauron Polska Energia 20 жовтня створили компанію ElectroMobility Poland, яка має втілити цей проект у життя.

Бажання приєднатися до цієї ініціативи висловив також польський нафтовий концерн PKN Orlen, який планує на своїх заправних станціях встановити пункти швидкої зарядки електромобілів.

Польське авто з електричним двигуном буде коштувати до 70 тисяч злотих (до 16 тисяч євро) і щонайменше 60% його запчастин будуть виробляти польські підприємства.

У планах польського енергетичного сектора закладено, що в 2020 році у Польщі має бути щонайменше 75 тис. зареєстрованих автівок із електричним двигуном, а ще через п’ять років таких транспортних засобів мало би бути вже аж 1 млн. Однак скептики, яких нині більшість, вважають, що все це тільки мрії.

Натомість польський уряд для заохочення майбутніх власників автівок з електричним або гібридним двигуном планують впровадити податкові пільги та нульову ставку податку на додану вартість. Згоду на це має дати ще Європейська комісія.

Водночас у Польщі хочуть ввести у дію вищу оплату за користування старшими автівками із двигунами внутрішнього згоряння, що виділяють велику кількість шкідливих газів в атмосферу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*