У Польщі військові почали збирати дані про громадян іноземного походження

08.06.2018 / Новини

У Польщі військові штаби почали збирати конфіденційну інформацію про громадян країни інших національностей. Запити на інформацію надсилаються органам місцевого самоврядування.

Про це інформує польська радіостанція  RMF FM.

Кілька десятків керівників повітів із західної та південно-західної Польщі вже отримали листи від воєводських військових штабів з проханням надати інформацію про осіб не польської національності. Військові хочуть знати їхню чисельність, рівень інтеграції з рештою суспільства, рівень життя, основні проблеми і конфлікти, що виникають у місці їхнього проживання.

Також просять надати інформацію про формальних і неформальних лідерів груп, до яких входять особи не польської національності.

Польські військові також збирають інформацію про місцеві засоби масової інформації. Це дані “аналізу інформаційного середовища, в тому числі місцевої преси, радіо, телебачення і веб-сайтів”. Також у відповідь на запит необхідно прокоментувати схильність цих медіа до різних типів впливу.

Усі дані треба зібрати до вересня і передати до воєводських військових штабів.

Представники генерального штабу запевняють, що всі дії здійснюються в рамках чинних правових норм. Дії випливають з конституційного обов’язку щодо захисту незалежності держави, неподільності території та непорушності кордонів. Це, як стверджує штаб, вимагає всебічного і системного погляду на розвиток оборонного потенціалу. Йдеться про підтримання постійної готовності до оборони держави, а це, як переконує керівництво армії, вимагає проведення постійних досліджень і аналізу, що охоплюють різні сфери.

У Генеральному штабі пояснили, що збір інформації для аналізу є лише “статистичним, кількісним та якісним”, а його характерною рисою є “турбота про збереження конфіденційних даних”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*