У Польщі укладатимуть договори з іноземними працівниками

08.03.2018 / Новини

Представниця Міністерства сім’ї, праці і соціальної політики Маґдалєна Свеклєй заявила, що переважна більшість поляків позитивно ставиться до економічних мігрантів з України.

При нагоді дебатів в ефірі Польського радіо 24 чиновниця нагадала, що від початку цього року всі роботодавці зобов’язані укладати договори мовою, зрозумілою іноземному працівникові, – передає Польське радіо.

«Якщо іноземець не володіє добре польською мовою, обов’язком роботодавця перед підписанням трудового договору є пред’явити переклад цього документа на мову, зрозумілу іноземцеві. Ця вимога передбачена законом, за її порушення від 1 січня загрожує штраф», – сказала Маґдалєна Свеклєй.

Всі види договорів з іноземцем мають бути в письмовій формі. Метою нових правил є запобігати працевлаштуванню іноземців на несприятливих для них умовах.

У Польщі діє спрощена процедура, яка дозволяє іноземцям працювати шість місяців протягом року без необхідності отримання дозволу на роботу. Це стосується громадян шести країн – України, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та Росії.

Експерт Спілки підприємців та роботодавців Каміль Рибіковський вважає, що цей список необхідно розширити.

«На польському ринку бракує працівників, тому, безперечно, якщо особи з інших країн зацікавлені працевлаштуванням у Польщі, варто допомогти, щоб їм легше було знайти роботу. Це було б корисним для польської економіки», – сказав Каміль Рибіковський.

За оцінками Спілки підприємців та роботодавців, щоб підтримати темпи економічного зростання протягом наступних 20 років, Польща потребуватиме приблизно 5 мільйонів нових працівників.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*