У Польщі судитимуть жителя Гданська, який протестує проти перейменування своєї вулиці

03.03.2018 / Новини

У Польщі судитимуть чоловіка, який не хоче щоби вулицю на якій він живе називали іменем президента Леха Качинського.

Про це інформує телеканал TVN24.

Як зазначається, вулицю Домбровщаків у Гданську перейменували на вулицю імені Леха Качинського відповідно до закону про декомунізацію.

Постанова щодо зміни назв вулиць в рамках нового закону про декомунізацію у Поморському воєводстві набула чинності 29 грудня минулого року.

У вівторок, 27 лютого, старі таблиці на вулиці замінили на нові, однак наступного дня всі вони були пошкоджені або замальовані фарбою.

«У середу вранці ми отримали повідомлення про те, що на вулиці президента Леха Качинського пошкоджено таблиці, частину з них – закрили. Три таблиці помалювали фарбою, чотири закрили фольгою», – прокоментувала представниця місцевої поліції Каріна Каменська.

На місці події провели необхідні слідчі дії і правоохоронці, до правопорушення причетний Кшиштоф Адамський, житель Гданська. Таким чином чоловік хотів висловити свій протест.

«Я не проти самої зміни, я проти її форми. Думок мешканців вулиці не вислухали. Я не вважаю, що закриття таблиць – це щось погане. Підписуюся під цими діями своїм ім’ям і прізвищем, не ношу масок. Якщо будуть якісь наслідки, я готовий за них відповідати», – заявив він.

Між тим, поліція Гданська скерувала справу до суду. Відповідно до 58-ї статті Польського кодексу правопорушень, 34-річному мешканцеві може загрожувати арешт, штраф або обмеження волі, зазначають у поліції. Додатково суд може зобов’язати зловмисника відновити пошкоджене майно. У поліції зазначають, що сума завданих збитків становить 420 злотих.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*