У Польщі порахували біженців прийняли з України

28.03.2017 / Новини

Впливове польське видання «Gazeta Wyborcza» з’ясувало, скільки українців прийняла Польща.

До такого кроку газета вдалась після заяв політиків із правлячої партії PiS про те, що Польща прийняла1,25 млн біженців з України, – інформує Zaxid.net.

Однак згідно із даними Європейського статистичного офісу, у 2016 році статус біженця у Польщі просили 595 громадян України (разом із іншими іноземцями цифра осіб, які просили надати їм статус біженця становить близько 10 тис.).

Від січня до серпня 2016 року статус біженця у Польщі отримали лише 16 українців, а за весь 2015 рік – лише двоє громадян України.

«Українці можуть підлягати іншим формам міжнародного захисту, але навіть ці форми не можуть охопити такої значної кількості людей, як стверджують політики з PiS. За інформацією управління у справах іноземців, минулого року умови надання однієї з форм захисту у Польщі виконали 390 громадян інших країн, – пише «Gazeta Wyborcza». Найчисельнішою групою іноземців, які отримали захист у Польщі були росіяни (129 осіб). Далі йдуть українці (97 осіб), сирійці (43 особи) та іракці (18 осіб). Ще 177 іноземців отримали дозвіл на проживання «з гуманітарних міркувань».

Ще одна проблема полягає у проханні про легалізацію проживання, яку подають іноземці, що хочуть залишитися в Польщі довше, ніж дозволяє їх віза. Таких запитів у 2016 році подали близько 96,5 тис. українців.

У 87% випадків такі подання були вирішені позитивно і українцям дозволили проживати у Польщі. привели вид на проживанні, 9% іноземців отримали негативні рішення, а у 4% випадків справи були закриті.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*