У Польщі на ярликах продуктів вказують неправдиві інгредієнти

14.05.2018 / Новини

Дедалі більше продуктів харчування відомі брендів Польщі містять інгредієнти інші, ніж на ярликах, або виготовляються на незаконних заводах.

Так, у 2017 році поляки витратили на підроблені харчові продукти 43,7 млрд злотих, що на 2,4 млрд більше, ніж у попередньому році, – повідомляє “Польське радіо”.

За оцінками Польської федерації виробників продуктів харчування, вже 20 відсотків їжі, яку купують поляки, походить із тіньової зони.

Найбільше підробок, як вказують інспектори, є серед м’ясних, делікатесних, хлібобулочних та кондитерських виробів. Ці сектори харчової промисловості дуже фрагментовані, а також легко продають свою продукцію.

Спиртова промисловість також бореться з підробками. Спеціалісти оцінюють чорний ринок спиртних товарів на приблизно 20 відсотків законного продажу.

На думку багатьох експертів, збільшення важливості тіньової економіки загрожує динамічному розвиткові експорту польської харчової продукції. У 2017 році його вартість перевищила 27 мільярдів євро. Роком раніше було 24 мільярди євро.

Підробки можуть зіпсувати репутацію Польщі на зовнішніх ринках. Це реальна загроза – вказують фахівці.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*