У Польщі легалізували використання марихуани в медичних цілях

23.06.2017 / Новини

Сейм Польщі ухвалив законопроект, який дозволяє використання марихуани в медичних цілях. Марихуана імпортуватиметься з-за кордону.

Про це повідомляє “Радіо Польща”.

Тепер у Польщі можна буде використовувати марихуану в лікувальних цілях, якщо є довідка від лікаря про те, що вона вам необхідна через хворобу. Таке рішення ухвалив сейм Польщі.

За закон про спрощений доступ хворих до препаратів з марихуани проголосували 440 депутатів. Повідомляється, що закон все ще не дозволяє вирощувати марихуану в країні – її доведеться імпортувати з інших країн. Хоча спочатку закон передбачав, що хворий, після отримання дозволу, зможе сам вирощувати коноплі і виробляти необхідні для нього медичні препарати.

Але опозиція заявила, що внесе і інші правки в сенаті, щоб коноплю таки вирощували в Польщі.

Далі законопроект повинен підтримати польський сенат і підписати президент Польщі Анджей Дуда.

“Вже зараз я можу заявити, що протягом перших місяців після вступу законопроекту в силу наша комісія розгляне його практичну сторону. Поки що мова йде про імпорт. Звичайно ж, у разі, якщо в майбутньому буде така необхідність, ми готові розглянути й інші підходи. Ми відкриті до цього. Поки що, тим не менш, ми прийшли до висновку, що доставка сировини з-за кордону – це самий безпечний і швидкий спосіб”, – зазначив Томаш Лятос.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*