У Польщі через вбивство мера Гданська тисячі людей вийшли на мітинги

15.01.2019 / Новини

У Варшаві тисячі людей вийшли на мовчазний мітинг проти ненависті і насильства. Це – реакція на замах на мера Гданська Павла Адамовича, який стався 14 січня і внаслідок якого чоловік помер у лікарні.

Про це повідомляє RzeczPospolita.pl.

По всій Польщі 14 січня відбуваються марші проти ненависті та насильства. Це – реакція на вбивство мера Гданська Павла Адамовича.

Павле, ми будемо захищати Гданськ та Польщу від ненависті та насильства,– сказав президент Європейської ради Дональд Туск, перебуваючи у Гданську.

Мер Варшави Рафал Тшасковський, своєю чергою, запросив мешканців Варшави на зустріч у Палаці культури і науки. Інформація про неї з’явилась ще до того, як стала відома сумна звістка про смерть Адамовича у лікарні. Подібні зустрічі відбуваються у багатьох містах Польщі. Люди запалили свічки під гаслом “Стоп ненависть”.

До слова, Тшасковський оголосив три дні жалоби (з 15 по 17 січня) в пам’ять про загиблого колегу з Гданська.

“Я прийняв рішення, що Варшава буде шанувати пам’ять мера Павла Адамовича, який помер сьогодні, триденним трауром 15-17 січня”, – написав Тшасковский в Twitter.

Додамо, що президент Польщі Анджей Дуда теж заявив, що оголосить день жалоби по всій республіці у зв’язку з вбивством Адамовича.

Я оголошу національний траур в день, обраний сім’єю як день похорону Павла Адамовича,
– заявив Дуда.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*