У поліції розслідують незаконне вивезення піску зі Світязю

24.10.2019 / Новини

Керівник ГУНП у Волинській області Петро Шпига взяв під особистий контроль справу про незаконне добування піску з озера Світязь.

Про це йшлося 24 жовтня під час засідання 25-ї сесії Волинської обласної ради, – пише ІА Волинські новини.

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович поцікавилася у керівника Головного управління Національної поліції у Волинській області Петра Шпиги, як просувається розслідування щодо ситуації на Світязі.

Нагадаємо, працівники Шацького національного природного парку виявили, що на території пансіонату «Шацькі озера», в районі центрального пляжу, проходять несанкціоновані роботи – екскаватором дістають пісок із озера Світязь, що призвело до зміни та конфігурації берегової лінії.

Петро Шпига розповів, що поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 239 про незаконне заволодіння землями водного фонду у великих обсягах.

Як зазначив Петро Шпига, він взяв справу під особистий контроль, тож поліція вживатиме всі заходи, аби притягнути винних осіб до відповідальності.

Матеріали справи вже направили до екологічної інспекції, аби та оцінила суму завданих збитків (мінімально має йтися про 10 кубометрів піску).

Згідно з ККУ, за незаконне заволодіння землями водного фонду загрожує покарання в виді обмеження волі до 3 років та штрафу.

На запитання від Ірина Вахович про ймовірну причетність керівника пансіонату «Шацькі озера» до протиправних дій, Петро Шпига зауважив, що поліція розбирається, яка ймовірна роль керівника пансіонату в цій справі і чи дійсно роботи проводилися за його погодженням.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*