У Польщі знайшли повішеного українця

08.09.2019 / Новини

У Варшаві знайшли повішеного в своїй квартирі українця. Трагедія сталася в одному з найдорожчих будинків столиці Польщі.

Вдова подала позов на адміністрацію домоволодіння, звинувачуючи у недбалості. При цьому її чоловік раніше страждав психічним розладомє Про це повідомляє The Warsaw, передає Страна.

“Якби співробітники керуючої компанії викликали швидку допомогу, мій чоловік не зробив би самогубство“, – вважає вона. Їйбуло потрібно декілька місяців, щоб зібрати суму, необхідну на судовий збір.

У травні 2018 року Вероніка поїхала в Україну провідати свою родину. Олег залишився в квартирі. Вони розмовляли по телефону кожен день, але 1 червня повернулася до Варшави дружина знайшла свого чоловіка повішеним у ванній.

У бесідах по телефону він говорив своїй дружині, після її від’їзду, що розрізає свій одяг і викидає. Вероніка дзвонила консьєржу та просила, щоб для її чоловіка викликали швидку допомогу і поліцію. Вона розповіла про його історію з психозом, який трапився п’ятьма роками раніше.

В адміністрації домоволодіння в Варшаві спростовують претензії на свою адресу.

“Після останньої розмови з Олегом, Вероніка зателефонувала консьєржу багатоквартирного будинку. Вона попросила когось перевірити, що відбувається з її чоловіком. Співробітниця постукала в двері квартири. Олег запевнив її, що він в порядку. – говорив виразно, логічно, чи не був агресивний . Дружина була негайно проінформована про те, як пройшов візит “, – повідомив співробітник керуючої будинком компанії Magnus Facility Management Даріуш Августин.

Також він повідомив, що приходила в квартиру адміністратор повідомила Олегу, що його дружина переживала за нього і запропонувала допомогу.

Кількома роками раніше Олег переніс важкий психоз в Донецьку. Він бігав голим по вулиці, махав дерев’яним хрестом і “кидав виклик Путіну, Святу Трійцю і українським політикам”. Тоді він був доставлений в лікарню, де психіатр поставив йому діагноз: “Гострий шизофренічне психотичний розлад”. Олег пройшов лікування.

“До цих пір не було ніяких слідів захворювання, але я завжди думала, що психоз може повернутися”, – розповіла його дружина.

Жінка вважає, що вона має право на компенсацію від адміністрації будинку.

“Вероніка розраховувала в скрутну хвилину на допомогу від професійної компанії, відповідальної за послуги консьєржа, за яку стягується плата з мешканців будинку. Справа Вероніки – це не тільки невиконання послуг, але і зневага, яке призвело до трагічних наслідків”, – повідомила її представник Ганна Борковський.

Через кілька місяців після трагедії вдова послала керуючому будівлею запит на спробу врегулювання. Представники Magnus Facility Management не погодилися на виплату 10 мільйонів злотих (близько 65 мільйонів гривень), які вимагала Вероніка, стверджуючи, що вся ситуація – це “чорний піар”. Потім позов про відшкодування збитку був поданий до суду.

Вежа Złota 44 є одним з найдорожчих житлових будинків в Польщі. Висота– 200 метрів, 54 поверхи. На першому поверсі знаходиться винний льох і ресепшн з послугами консьєржа. На восьмому поверсі знаходиться зона відпочинку: SPA-зона зсаунами, фітнесклубом, кінозалом, який можна перетворити в симулятор гольфу, дитячу ігрову кімнату і конференц–зал. Однимз мешканців в цьому будинку є футболіст Роберт Левандовскі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*