У Польщі обурилися через програму про Бандеру на Суспільному

09.04.2019 / Новини

Посольство Польщі в Україні висловило своє обурення через програму про лідера ОУН Степана Бандеру, яку транслював телеканал UA: Перший у своєму ефірі 6 квітня.

Про це інформує 24 канал.

Так, посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький відправив листа із відповідним текстом голові Суспільного телебачення Зурабу Аласанії.

Посольство Республіки Польща в Україні висловлює своє глибоке обурення формою, а також змістом програми О. Зінченка “Розсекречена історія. Страсті за Бандерою”, яка транслювалася на телеканалі UA:Перший 6 квітня,– мовиться в офіційному документі.

Так, польський дипломат вважає, що дискусія в студії за участю чотирьох осіб, прихильників Бандери, була “заздалегідь невміло спланованою”.

У листі також вказано, що місія суспільного ЗМІ, зокрема, полягає в збереженні об’єктивності, фактографії і строгому дотриманні залізних правил журналістики. Але, як вважають в дипломатичному представництві, програма Олександра Зінченка стала “карикатурою на цю місію”.

Обурив посольство також представлений у програмі образ Польщі та те, що ведучий “не дав можливості висловитися польській стороні”.

Республіка Польща вважає, що історичний діалог з Україною є абсолютно необхідним. Проте, він повинен базуватися на правді і повазі до чутливості другої сторони,– йдеться у листі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*