У Польщі хочуть спростити працевлаштування для українських лікарів

25.10.2019 / Новини

Міністерство охорони здоров`я Польщі розробло проект закону про спрощення працевлаштування для іноземних лікарів. Законопроект спрощує працевлаштування для лікарів з країн, які не входять до складу Євросоюзу, зокрема з України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Gazeta Prawna.

Пропоновані Міністерством зміни дозволять обійти або відкласти процедуру нострифікації – визнання іноземних документів про освіту. Іноземним медикам планують видавати дозволи на роботу в конкретній лікарні або нададуть можливість скласти іспит для отримання дозволу на роботу в Польщі.

У пояснювальній записці до проекту закону зазначається, що з допомогою цих нововведень влада має намір побороти “кадровий голод” у лікарнях, які можуть бути закриті за відсутністю фахівців.

Президент Польської федерації лікарень Ярослав Федоровський заявив, що схожу практику використовують і в інших європейських країнах.

“Ми маємо перевагу в тому, що лікарі, які претендують на роботу в Польщі, – це люди, які добре знають польську мову”, – зазначив він.

Видання відзначає, що в Польщі працює багато лікарів з України, але, оскільки процес нострифікації диплома тривалий і дорогий, вони працюють санітарами або молодшими медсестрами.

Проект закону вже направили в юридичну комісію Сейму.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*