У Польщі хочуть скоротити термін відбування карантину після перетину кордону

28.08.2020 / Новини

Польща має намір змінити правила проходження карантину, зокрема й обов’язкової ізоляції.

Міністерство охорони здоров’я ще до кінця тижня має намір оприлюднити пакет змін. У випадку карантину, в міністерстві мають намір запропонувати його скорочення до 10 днів, повідомляє onet.pl.

Про це журналістам розповів новопризначений міністр здоров’я Адам Недзельські.

«По-перше, у випадку карантину – скоротимо обов’язкову ізоляцію з 14 до 10 днів, маємо підтвердження зокрема, з Норвегії, а також це доводить клінічна практика, що такий термін ізоляції є цілком достатній і безпечний і не матиме великого впливу на збільшення ризику зараження інших» – розповів міністр під час спеціально скликаної пресконференції.

Друга зміна, котру запропонує міністерство здоров’я, це скасування проведення тестів після закінчення терміну ізоляції. На переконання нового головного медика Польщі, за відсутності ознак захворювання немає потреби й проводити якісь додаткові обстеження.

На сьогодні більшість з тих, хто прибуває не з країн ЄС зобов’язані проходити 14 денну ізоляцію (звісно й в цьому переліку є винятки, наприклад, студенти), а на 10 або 11 день можна зробити тест в мобільному пункті тестування.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*