У Польщі через сплеск COVID-19 для пенсіонерів вводять спецгодини у магазинах та аптеках

12.10.2020 / Новини

У Польщі знову повертаються години для пенсіонерів в магазинах і аптеках. Відтак, з 10 до 12 години магазини обслуговуватимуть тільки осіб які мають від 60 років.

У зв’язку зі сплеском інфікування коронавірусом уряд Польщі з 15 жовтня запроваджує години відвідування магазинів та аптек лише для пенсіонерів. Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час спільної пресконференції з главою МОЗ Польщі повідомив в суботу у Варшаві глава польського уряду Матеуш Моравецький.

“Аналіз смертності пацієнтів, інфікованих коронавірусом, у вікових категоріях однозначно вказує, що особи віком понад 60 років є під найбільшою загрозою… Тому, з 15 жовтня знову запроваджуємо години для пенсіонерів у продуктових магазинах, аптеках – з 11 по 13-ту годину”,- повідомив Моравецький.

Він зазначив, що стратегія дій уряду РП на найближчі тижні передбачатиме збереження нормального ритму роботи економіки, захист найстарших людей, забезпечення нормального функціонування служби охорони здоров’я.

Від суботи, 10 жовтня, вся Польща перебуває в “жовтій” зоні. Це означає, зокрема, обов’язкове носіння масок у публічних місцях, зокрема і на вулицях, обмеження кількості учасників сімейних церемоній до 75 осіб, масових зібрань – до 150 осіб, у ресторанах і пабах зможе бути одна людина на 4 квадратні метри, культурні події зможуть відбуватися за присутності не більше 25% глядачів у закритих приміщеннях.

Крім того, 32 повіти Польщі та шість міст перебувають у “червоній” зоні, де діють ще жорсткіші обмеження.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*