У Нововолинську заклади та транспорт є недоступними для людей з інвалідністю. ВІДЕО

У Нововолинську немає жодної маршрутки, облаштованої для людей з інвалідністю, та й загалом місто є недоступним для цієї категорії населення. Про це в ефірі Нововолинського інформаційного порталу» розповіла голова громадської організації «Світ для дітей» Юлія Буденчук.

Про це йшлося в ефірі Нововолинського інформаційного порталу.

«Моя дитина пересувається за допомогою візка і скажу, що наше місто не доступне. Ми у 2018 році робили такий флешмоб на підтримку людей з інвалідністю – чи доступний Нововолинськ. Ми показали безліч будинків, магазинів, державні установи… Палац культури недоступний, лікарні не всі доступні, наприклад, жіноча консультація на другому поверсі – як вони туди добираються?!  Тобто якась доступність є, але вона не на всі 100%. Школи недоступні. Є пандуси, але доступність міста не заключається лише в одному пандусі. І то ще не всі пандуси відповідають будівельним нормам», – зауважила Юлія Буденчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нововолинські школи не доступні для діток з особливими потребами

До слова, приєднатися до флешмобу та перевірити місто на доступність запрошували і представників міської ради, однак ті проігнорували громадську ініціативу.

«Діти з інвалідністю – це наші проблеми в нашому місті», – наголосила голова ГО.

За її словами, у Нововолинську немає жодної маршрутки, адаптованої для людей з інвалідністю.

«Мама з дитиною на візку не може заїхати у маршрутку, то що говорити про людей, які самостійно пересуваються на інвалідних візках. Ми підіймали це питання. Хоча б один автобус… Якщо людина в місті проживає, їй легше добратися до лікарні чи ще кудись, а от якщо з 15-го мікрорайону? Добре, що там вже трохи зробили асфальт. Але вони відгороджені від міста. В Нововолинську таке може бути. Чому така недоступність до людей? У мене така відчуття, що це ігнорування прав людей з інвалідністю», – вважає Юлія Буденчук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*