У Нововолинську з вини головного лікаря медсестрам не доплачують за шкідливі умови праці

07.08.2020 / Новини

Молодшому медичному персоналу Нововолинської центральної міської лікарні не доплачують за шкідливі умови праці – роботу із дезінфікуючими розчинами. З такою скаргою медсестри звернулися до народного депутата Ігоря Гузя.

Про це пише Нововолинський інформаційний портал.

«Заявники інформують, що молодший медичний персонал не отримує доплату за шкідливі умови праці (роботу з дезрозчинами у обсязі 10% окладу), хоча, з їх слів, до прикладу, техперсонал у школах отримує такі доплати», – йдеться у зверненні нардепа до управління охорони здоров’я Волинської ОДА.

У відповіді управління охорони здоров’я йдеться про таке:  «порушене питання щодо методики формування окладів молодшого медичного персоналу та причини невиплати доплат за використання дезінфікуючих засобів, належить безпосередньо керівнику, який самостійно визначає форми і системи оплати праці».

Відтак, відповідальність за невиплату коштів за шкідливі умови праці лежить на головному лікарю Вікторові Морозу.

Крім того, як уже повідомлялося, у Нововолинській міській лікарні медсестер змушують брати кров у хворих на Covid-19, але не доплачують за це жодної гривні. Медпрацівники добровільно-примусово проводять забір крові у пацієнтів з підозрою на коронавірус і тих, хто вже перехворів ним. Маніпуляції здійснюють медсестри у захисних костюмах, проте керівництво лікарні – Віктор Мороз та його заступниця Наталія Щербак стверджували, що жодного контакту з пацієнтами немає, відтак доплачувати немає за що.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*