У Нововолинську вшанували полеглих захисників України.ФОТО

29.08.2020 / Новини

29-го серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Саме цього дня, 6 років тому, в Іловайську бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. У результаті – сотні загиблих, поранених і зниклих безвісти.

Низько схилили голови перед світлою пам’яттю земляків, які поклали свої життя, захищаючи рідну землю, і у Нововолинську, – передає БУГ.

Біля меморіальної стели загиблим воїнам АТО зібралося чимало небайдужих: сім’ї загиблих Героїв, їх побратими, друзі, представники громадських організацій, установ міста та звичайні нововолинці.

Під час поминального заходу присутні згадали полеглих воїнів хвилиною мовчання. А священнослужителі відслужили поминальну панахиду та помолились за усіх тих, хто поліг заради миру.

На знак шани і подяки перед подвигом, мужністю, героїзмом і відвагою полеглих захисників України, присутні поклали квіти до фотостели на алеї Героїв.

Пам’ять нововолинських Героїв, загиблих за рідну країну, вшанували і на їхніх могилах на кладовищі.

Нагадаємо:

  • 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці.
  • За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*