У Нововолинську влада ігнорує молодіжно-громадські ініціативи

22.10.2020 / Новини

Молодіжний центр «Нові крила», що у Нововолинську, після чотирьох років перебивань в’їхав у власне приміщення. Посприяв їм у цьому місцевий бізнес і аж ніяк не міська влада, до якої молодь неодноразово зверталася за допомогою.

Як розповів голова Молодіжного центру Павло Медина, у 2015 році вони почали функціонувати як ініціативна група, а вже через рік стали активною громадською організацією, – пише НВІП.

«За цей час ми стали авторами «Кращої молодіжної практики України» 2017 та 2019 років, «Кращої місцевої соціальної ініціативи України». В мене як в керівника є Премія Кабміну «За внесок молоді в розбудову України». Ми маємо чималий досвід в реалізації різних молодіжних та соціальних проєктів і наш центр для багатьох є зразком успішної роботи громадської організації», – розповів Павло Медина.

Зрозуміло, що нововолинським молодіжним активістам потрібно було приміщення для своєї діяльності, тож вони не раз зверталися до міської влади, для якої сприяти активній молоді мало б бути пріоритетним завданням. Проте – ні. Питання із приміщенням для центру гостро постало навесні минулого року.

«Ми спілкувалися з представниками міської ради щодо створення
комунальної установи, адже це б дало можливість працівникам Молодіжного центру отримувати зарплату, мати бюджет на заходи та втілювати значно більше ідей. Як приклад
взяли молодіжну громадську організацію у Ковелі. Але наша пропозиція не зацікавила міських чиновників», – каже голова ГО.

Крім того, за словами Павла Медини, представники відділу культури Нововолинського міськвиконкому пропонували Молодіжному центру приміщення в Будинку культури, але воно їм не підійшло через розташування та стан. Паралельно вони проводили перемовини з різними навчальними закладами, іншими громадськими формуваннями та представниками бізнесу.

«Зараз «Нові крила» розташовані за адресою – проспект Дружби, 6а. Нове приміщення було презентоване у лютому цього року, яке ми облаштували за підтримки місцевого бізнесу. Нам допомогли: «Кроноспан», «Бодро Клінік», ЕКСТРАБУД, BRW Ukraine», – розповів Медина.

Історія зі Молодіжним центром «Нові крила» є яскравим прикладом того, як у Нововолинську діюча влада ігнорує громадські ініціативи, навіть якщо вони корисні для міста, молоді і можуть стати іміджевою візитівкою міста.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*