У Нововолинську вдалося зрушити з мертвої точки питання появи пам’ятника Героям АТО, – Ігор Гузь

19.08.2020 / Відео, Новини

Зрушити питання про появу пам’ятника загиблим Героям на Сході у Нововолинську таки вдалося з мертвої точки, – повідомив народний депутат Ігор Гузь.

Парламентар зауважив про це під час презентації команди «За майбутнє» у Нововолинську, – пише БУГ.

«Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков ігнорував цю тему протягом останніх років. За 5 років російсько-української війни навіть не визначив місце під пам’ятник. Люди просили допомогти, звернулися до мене», – сказав Гузь.

Нагадаємо, батьки загиблих воїнів АТО звернулися до нардепа, аби разом спробувати таки змусити нововолинську владу знайти місце під меморіальний знак – пам’ятник, який увіковічить тих жителів міста, які загинули на фронті.

«Зрушити питання з мертвої точки просили батьки, – розповідає Гузь, – і сталося чудо. В понеділок голова (Віктор Сапожніков – ред) вийшов з відпустки, відбулася нарада і знайшли місце. Де ти був раніше? Не знали, що треба вшанувати загиблих в АТО нововолинців?».

Нардеп зауважив, що в Іваничах вдалося спільними зусиллями встановити пам’ятник.

13-го жовтня 2019 року відбулося урочисте відкриття пам’ятника Героям, які віддали життя в зоні проведення АТО та під час Революції Гідності. Монумент встановили у парку селища. За сприяння парламентаря вдалося залучити державні кошти на облаштування пам’ятника.

Зазначимо, що 31-го липня Гузь опублікував відео із батьком загиблого кіборга Володимиром Демчуком.

«Віктор Борисович, мабуть, таки прийшла пора вже згадати про хлопців, які загинули”, – зазначив Володимир Демчук.

Ігор Гузь в свою чергу звернувся до Нововолинської міської ради. Уже за кілька днів, 3-го серпня, у стінах виконкому відбулася нарада.

«Пам’ятник героям буде», – писали на офіційний сторінці міста.

На засіданні зазначили, що уже напрацьовані відповідні пропозиції.

«Ми повинні якнайшвидше визначитися з місцем розташування пам’ятника Героям із врахуванням архітектурних вимог, побажань сімей загиблих воїнів  та думки нововолинців, і на наступний рік закласти кошти у бюджеті, – наголосив Віктор Сапожніков».

Однак таке він говорить вже не вперше. Робоча група, яка створена в Нововолинську для вирішення питань щодо підготовки, виготовлення та встановлення пам’ятника засідає ще з 2017 року. Та знайти консенсусу не вдалося.

Виникає питання, мер Нововолинська диктує свої вимоги? Чи у нього взагалі немає бажання увіковічнити пам’ять Героїв?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*