У Нововолинську сім’я стверджує, що депутат шахрайською схемою відібрав у них частину подвір’я з кухнею

09.11.2020 / Відео, Новини

Сім’я з Нововолинська – у відчаї і не знає, де шукати правду: за їхніми словами, у сина шахрайським способом забрали земельну ділянку з літньою кухнею, яка розташована на одному подвір’ї з будинком. Новим власником стала дружина депутата Володимир-Волинської міської ради Руслана Мороза.

Пані Олена розповіла, що її син Віктор планував позичити у знайомого, Конопського, 2 тисячі доларів, а як гарантію в нього попросили майно в заставу. Віктор, як він сам розповів, необдумано зробив на позикодавця генеральну довіреність, завірену нотаріально, на здійснення усіх правочинів з його майном, – пише БУГ.

Великим здивуванням став для сім’ї візит на їхню територію володимирського депутата Руслана Мороза. Розповідають, що він прийшов і сказав забирати всі свої речі, бо земельна ділянка вже його.

“Син хотів позичити в Конопського 2 тисячі доларів, написав розписку, що позичив, але той дав лише 7 000 гривень, чотири з яких син віддав. Лишився винний 3 тисячі гривень, які обіцяв за трохи повернути. Це було в березні 2020 року.

Максим при домовленості дати кошти в борг, ввійшов у довіру і отримав на своє ім’я генеральну довіреність. Потім по ній продав майно за власні борги.

11 серпня прийшов на поріг Мороз із двома чоловіками і повідомив, що земля і майно належить його дружині. Ми були в недорозумінні. Потім Мороз показав розписку, що позичив Конопському 20 тисяч доларів під відсотки і на даний час сума становить $38 тисяч.

Нам запропонував купити свою же нерухомість за 38 тисяч доларів (по курсу близько мільйона гривень). Звідки він взяв таку суму за земельну ділянку, ринкова ціна якої 400 тисяч гривень.

26 вересня Мороз знову приїхав до нас із двома чоловіками і хотіли поставити замки в будівлі (літньої кухні). Ми викликали поліцію.

Такі дії – це шахрайська схема. Син не давав дозвіл на продаж земельної ділянки. Ми звернулися в поліцію, однак слідство нічого не робить. Крім того, як могли продати по генеральній довіреність власність нашого сина Віктора, якщо на його ім’я є невиплачені штрафи у виконавчій службі. Нотаріус навіть не перевірив інформацію”, – розповіли батьки, які залишилися без частини своєї території.

Сім’я зауважує, що при укладенні договору купівлі-продажу між Конопським (за генеральним дорученням) та Мороз Оленою, за два дні взяли дублікат договору дарування, який підтверджує право власності. Однак вдома є оригінал і нікому не передавався, бо ніякого продажу земельної ділянки і будинку не планувалося.

Пан Сергій, батько Віктора, додає, що звернулися до слідчого, аби наклали арешт на майно, яке ще донедавна було їхнє,поки поліція розбирається в ситуації. Однак слідчий суддя клопотання слідчого відхилив.

Усі копії документів, як говорять батьки хлопця, Руслан Мороз, прийшовши на подвір’я, лишив їм.

  • Редакція “КОРДОНу” не поділяє позицію жодної зі сторін, згаданої у матеріалі видання “БУГ”, й дає можливість кожному для відповіді чи спростування для об’єктивного висвітлення інформації. 
Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*