У Нововолинську шкільні спортмайданчики не відповідають сучасним освітнім вимогам

23.09.2020 / Новини, Статті

Спортивні майданчики біля шкіл Нововолинська не відповідають сучасним освітнім вимогам до проведення уроків фізкультури. Крім того, туди неохоче йдуть діти, які живуть поруч зі школами, адже ні тренажерів, ні футбольного чи баскетбольного полів там немає.

Із восьми шкіл Нововолинська лише 1-ша має сучасний спортивний майданчик з штучним покриттям. Його облаштування відбулося ще у 2016 році і вартувало 3,3 мільйона гривень. З того часу жоден шкільний майданчик не було відремонтовано.

Журналісти «Нововолинського інформаційного порталу» побували на території кількох шкіл міста та оглянули стан спортивних майданчиків.

5-та школа. Майданчик заростає травою, яка ще й до всього ж пробивається крізь асфальт, поле для гри у футбол та волейбол в дощові дні перетворюються на величезну калюжу. Ніяких тренажерів на території спортивної площадки немає.

2-га школа. Якраз на майданчику у дітей була фізкультура. Найперше, що вразило – страшенний сморід горілого масла, який йде від олійно-жирового комбінату. Сам же майданчик традиційно у траві, є декілька турніків.

Оглянули і спортмайданчики 7-ої школи та ліцею №8. Ситуація аналогічна: трава, вкопані колеса, радянські турніки.

Помічник народного депутата Ігоря Гузя Борис Карпус переконаний, що саме із спортивних майданчиків має починатися робота міської влади у пропагуванні здорового способу життя, боротьбою з наркоманією та злочинністю.

«Вважаю, що міська влада повинна ставити перед собою амбітні цілі, одна з них – це побудова майданчиків зі штучним покриттям, гарних, великих спортивних комплексів біля кожної школи. І це реально було зробити за останні п’ять років. Це для профілактики правопорушень, молодь займалася б спортом неподалік місця проживання, а учні – фізкультурою в осінньо-весняний період на якісних майданчиках», – прокоментував Борис Карпус.

На його думку, міська влада неефективно розподіляє кошти в цьому напрямку.

«У Нововолинську проживає більше 5,5 тисячі дітей, а за 22 мільйони нещодавно реконструювали стадіон в центрі міста. А що робити дітям, які проживають на 5-му, 6-му мікрорайоні. Як їм добиратися до стадіону, щоб позайматися?! Ідея і пропозиція така: ми хочемо, щоб за наступні п’ять років кожна школа міста мала майданчик зі штучним покриттям сучасний, який відповідав би усім вимогам, з футбольним, волейбольним, баскетбольним полями, з біговими доріжками, тренажерами. По аналогії, як біля 1-ої школи Нововолинська. І щоб усі мали вільний доступ до
них», – зауважив помічник нардепа.

Фото шкільних спортмайданчиків у Нововолинську:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*