У Нововолинську радянське мозаїчне панно досі «прикрашає» місто

03.07.2020 / Новини, Статті

У Нововолинську на стіні будинку досі – символ комуністичної епохи, мозаїчне панно, присвячене подіям Жовтневого перевороту 1917 р. Попри «Закон про декомунізацію» та рекомендації Інституту національної пам’яті, панно  не демонтували, а лише змінили радянський прапор та синьо-жовтий.

Своє обурення діями Нововолинської міської ради на чолі із Віктором Сапожніковим висловив краєзнавець, «рухівець» Зосим Колбун на своїй фейсбук-сторінці, – передає Нововолинський інформаційний портал.

«Міський голова В. Сапожніков отримав 02.03.2018 р. довгого листа від голови Інституту національної пам’яті В. В’ятровича з роз’ясненнями: «Вищезгадане мозаїчне панно, присвячене подіям Жовтневого перевороту 1917 р., підлягає обов’язковому демонтажу. Маніпуляції, які задіяла влада над цим панно, є злочинними і караються обмеженням, або позбавленням волі на строк до п’яти років», – йдеться у дописі Зосима Колбуна.

Проте, за словами краєзнавця, міський голова, користуючись
адмінресурсом, підім’яв усіх посадових осіб, крім голови ОСББ, які були причетні до демонтажу панно. Саме через це на десятки звернень приходять лише відписки: правоохоронці не вбачають правопорушення, а міські чиновники переконують, що окремі елементи панно – символи комуністичної епохи, були закриті відповідно до закону.

 «Але панно продовжує жити!» – наголошує Зосим Колбун.

І щодня нагадує нововолинцям про радянське минуле, а особливо – про прихильність міського голови Віктора Сапожнікова до комунізму, а отже – його небажання відходити від старих методів правління містом.

1 Коментар У Нововолинську радянське мозаїчне панно досі «прикрашає» місто

  1. Там нічого я небачу. Український прапор, робітники під ним. Що тут комуністичного? Прибиріть робітників і домалюйте Зеленського і буде декомунізація.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*