У Нововолинську п’яний водій хотів уникнути відповідальності, пересівши на пасажирське місце

28.08.2020 / Новини
Фото ілюстративне

Нововолинський суд виніс штраф нетверезому водію, який спершу пересів з водійського крісла на місце пасажира, а потім пропонував хабар.

28 травня 2020 року, близько 22год. 30 хв. у Нововолинську  водій, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, керував автомобілем з відсутнім ближнім світлом правої передньої фари та неосвітленим номерним знаком, який був виявленим працівниками поліції, – повідомляє Нововолинськ.com.ua

Так, задля уникнення адміністративної відповідальності, правопорушник пересів з водійського крісла на місце пасажира, помінявшись місцями з іншою особою присутньою у автомобілі, чим умисно ввів в оману працівників поліції.

При складанні протоколу про адміністративне правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, тобто, керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи з правої сторони на передньому сидінні салону службового автомобіля, звернувся до сержанта поліції з пропозицією надання неправомірної вигоди у розмірі 300 гривень, за умови не складання будь-яких протоколів про адміністративні правопорушення.

У подальшому, правопорушник, після отримання відмови поліцейським,  продовжував реалізовувати свій умисел, шляхом залишення коштів на суму 126 гривень на передній панелі приборів автівки.

Злочин, у вчиненні якого обвинувачений визнав себе винуватим, віднесений до злочину середньої тяжкості.

Відтак, Нововолинський міський суд ухвалив визнати винуватим правопорушника у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 8500 гривень, а також стягнув з обвинуваченого в дохід держави 1307 грн. 60 коп. судових витрат.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*