Як сказав завідувач  рентгенологічним відділенням Валерій Ждань, нові рентген-апарати – сучасні та досить високої якості. Використання такого обладнання дозволить покращити якість рентгенодіагностики та зменшить променеве навантаження на пацієнта, а також дасть можливість робити знімки в операційній, в приймальному та реанімаційному відділеннях. Рентген-апарати в автоматичному режимі визначатимуть дозу опромінення,яку отримав пацієнт при рентгенообстеженні.

-Пересувний рентгенівський апарат 2020 року випуску, він  дозволяє робити знімки пацієнтам у палатах стаціонару та в операційному блоці. Немає ніякої плівки, фотолабораторії, проявлення, як це робилося раніше. Використовуються сучасні технології. Обстеження триває 3-4 хвилини. У результаті отримуємо дуже якісні знімки, – сказав лікар.

Валерій Ждань також розповів і про принцип роботи рентгенологічного апарата у поліклінічному відділенні. Наголосив, що апарат дуже надійний. Знімок можна зробити як у стоячому, так і в лежачому положеннях.