У Німеччині роботодавці повинні оплачувати час у дорозі в рамках відряджень

19.10.2018 / Новини

Якщо ви подорожуєте з професійних причин у Німеччині, час у дорозі може вважатися частиною робочого дня, але за зміну маршруту ви повинні заплатити самі.

Таке рішення ухвалив Федеральний трудовий суд Німеччини, пише FAZ, – передає Європравда.

Працівники, які працюють на полях або часто повинні їхати за кордон, можуть вимагати додаткової оплати від свого роботодавця.

“Якщо роботодавець тимчасово відсилає працівника за кордон, поїздки до і з віддаленого робочого місця здійснюються виключно в інтересах роботодавця, і тому вони, як правило, повинні винагороджуватися, як робота”, – сказали судді.

Рішення було засноване на справі технічного працівника, якого бос відправив до Китаю для роботи.

Спеціаліст з будівництва, який відвідав будівельний майданчик від імені свого роботодавця, потребував чотирьох днів для зворотного польоту. Проте його роботодавець хотів заплатити йому за всього вісім годин на день, а не за додаткові 37 годин, як він вимагав.

Проте працівник не мав успіху з його аргументацією, оскільки суд постановив, що непотрібні зупинки також не повинні кваліфікуватися як “робочий час”.

Експерт з будівництва попросив його компанію забронювати йому літак бізнес-класу (це передбачає зупинку в Дубаї), а не економ-класу, як спочатку планувалося.

Зараз суд має з’ясувати, чи було необхідним використання бізнес-класу, і, як наслідок, чи може працівник вимагати повну оплату 37 годин, чи менше.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*