Понеділок, 26 березня 2018,20:07

У наступні 40 років може зникнути шоколад

12.01.2018 / Новини

Як повідомляється, шоколад може зникнути до 2050 року.

Це відкриття спонукало вчених з Каліфорнійського університету Берклі, США, до співпраці з виробником Mars, Incorporated, щоб зберегти рослину какао від зникнення.

Очікується, що спекотні температури та посушливі погодні умови призведуть до зникнення какао, повідомляє Business Insider, – передає ZIK.

Нова технологія, під назвою CRISPR, використовується вченими Каліфорнійського університету Берклі для модифікації ДНК рослин. Якщо експеримент виявиться успішним, крихітні саджанці зможуть вижити у різних кліматичних умовах.

Історія какао сягає мільйони років Південної Америки. Ця культурна рослина здатна рости у вічнозелених тропічних лісах з високими температурами та рясними опадами. Вона також часто стає жертвою грибкових уражень та змін клімату.

Більше половини світового шоколаду тепер походить з двох країн у Західній Африці: Кот-д’Івуар та Гана.

Однак ці регіони незабаром перетворяться на непридатне середовище для вирощування дерев какао.

Йозеф Боахен Аіду, генеральний директор COCOBOD Гани, закликав працівників сфери охорони здоров’я Гани та власників ферм зібрати зразки хворих на вірус деформації паростків какао для пошуку шляхів вирішення проблеми їхнього інфікування.

Марс, Incorporated добре усвідомлює ці та інші проблеми, що виникають внаслідок зміни клімату. Це спонукало компанію зробити зобов’язання у розмірі 1 млрд доларів щодо зменшення викидів вуглецю у виробництві та постачанні на 60%.

Корпорація прагне досягти цього показника до 2050 року.

Рішення компанії співпрацювати з вченими Каліфорнійського університету Берклі є частиною цієї ініціативи.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*