У музеї Любомля говорили про мистецтво (ФОТО)

11.01.2019 / Новини

В Любомльському краєзнавчому музеї успішно реалізується проект “Музейні діалоги”, який проводиться у форматі спілкування з відомими людьми — уродженнями Любомльщини.

11 січня в рамках цього проекту відбулася зустріч з відомим українським мистецтвознавцем, уродженцем села Вишнів Валерієм Сахаруком. Гість детально розповів учасникам зустрічі про свій життєвий і професійний шлях та відповів на запитання.

“Мистецтво мене приваблювало змалку, попри те, що ніхто з близької рідні не був з ним пов’язаний. Тягнуло до малювання, потім почав збирати репродукції вітчизняних та зарубіжних художників, інформацію про них. Пізніше почав читати відповідну фахову літературу. Тож коли настав час визначатися з професією, довго не роздумував”, — розповідає Валерій Сахарук.

Закінчив Київський державний художній інститут (нині Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури). Навчався у Платона Білецького, Ганни Заварової, Вадима Клєваєва, Леоніда Владича. За його плечима — великий досвід роботи з організації і втілення у життя багатьох виставок і мистецьких проектів.

Також Валерій Сахарук є автором каталогів, альбомів та монографічних досліджень, присвячених українському мистецтву ХХ-ХХІ століть. Зокрема, багато уваги він приділив вивченню творчого доробку таких митців, як Михайло Вайнштейн, Анатолій Сумар, Федір Тетянич та інших. Вже незабаром планує видати книгу, присвячену фотохудожнику, уродженцю Любомля Миколі Троху (Трохимчуку).

“Попри хибний стереотип, що мистецтвознавство — не чоловіча професія, жодного разу не пошкоджував, що обрав цю стезю, — зізнається пан Валерій. — Вважаю, я опинився у потрібному місці у потрібний час”.

Під завісу заходу директор музею Юрій Фініковський розповів про співпрацю з Валерієм Сахаруком, подякував йому за цікаву і змістовну зустріч вручив гостеві подарунок.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*