У МОЗ розповіли, як вберегти дитину від хвороб у школі

24.09.2018 / Новини

Міністерство охорони здоров’я назвало один з найефективніших методів профілактики захворювань – дотримання правил гігієни.

Саме тому відомство радить батькам поговорити з дітьми про гігієну, йдеться на сайті.

Через недотримання правил гігієни можуть виникнути такі захворювання:

  1. гострі та хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту з проявами діареї та закрепів;
  2. гельмінтози;
  3. педикульоз;
  4. дерматити;
  5. фолікуліт;
  6. грибкові враження шкіри ніг та нігтів;
  7. захворювання слизової оболонки ротової порожнини, ясен та зубів, горла (стоматит, гінгівіт, карієс, ангіна);
  8. паразитарні захворювання.

Батьки повинні навчити дітей не торкатися обличчя, волосся, носа, рота, очей та вух забрудненими руками.

При чханні чи кашлю дитина повинна прикривати рот та ніс паперовою серветкою або рушничком. Після використання їх потрібно викидати у смітник. Після чхання необхідно добре вимити руки з милом або ж скористатися антисептичними засобами.

Якщо батьки бачать перші симптоми інфекційних захворювань, то потрібно залишити її вдома. Батькам необхідно якнайшвидше проконсультуватися з лікарем забезпечити дитині належний догляд, згідно з рекомендаціями фахівця. У школу можна повертатися після повного одужання.

Діти повинні стежити, щоб посуд, яким вони користуються, був чистим та непошкодженим. Крім цього, не можна ділитися посудом з друзями чи користуватися чужими столовим приладдям, склянками та посудом.

Якщо учні старших класів купують продукти у кіосках, їм потрібно розповісти про те, що завжди необхідно звертати увагу на загальний вигляд, термін виготовлення та придатності, умови зберігання харчових продуктів.

У випадку, коли діти відвідують спортивні секції чи танцювальні гуртки, вони повинні дотримуватися простих правил гігієни: не ділитися одягом та формою, рушниками, губками, а також засобами особистої гігієни (наприклад, антиперспірантами).

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*