У МОЗ розповіли про три найбільш критичні симптоми COVID-19

12.04.2020 / Новини

Аналізи на виявлення коронавірусу в Україні проводять насамперед людям, що мають явні симптоми захворювання на COVID-19, у контактних осіб, хворих на коронавірус і людей, що повернулись з-за кордону і мають симптоми хвороби.

Про це розповів у неділю на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наразі на коронавірусну хворобу перевіряють усіх людей, хто має симптоми. Найкритичніші три симптоми – це температура, кашель і утруднене дихання. У цих людей 100 відсотків забирається матеріал для проведення досліджень у віросологічних лабораторіях”, – зазначив Ляшко.

За його словами, також забирається матеріал від людей контактних, від людей, хворих на коронавірсну хворобу, і у людей, які подорожували за межі України і мають симптоми коронавірусної хвороби

Як повідомлялося, станом на 12 квітня 2020 року в Україні підтверджено 2 777 випадків COVID-19.

Унаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 83 людини, з них 40 чоловіків та 43 жінки. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (85,5%).

Загалом 89 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*