У МОЗ назвали можливі дати пом’якшення карантину

13.05.2020 / Новини

Після 22 травня карантин в Україні буде продовжено, але повноваження про послаблення карантину будуть передані органам місцевої влади.

Про це заявив на позачерговому засіданні ВР під час години запитань до уряду прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

“22 травня – дата, до якої триває карантин, він буде продовжений, але з поступовим переходом до “адаптивної моделі”, коли ми будемо і далі пом’якшувати карантинні заходи проти епідемії, але при цьому будемо передавати все більше повноважень на місця, для того, щоб можна було локалізовувати хворобу у місті, де вона виникає”, – додав Шмигаль.

З 1 червня в Україні планують розпочати наступний етап пом’якшення карантинних обмежень. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

“У нас є чіткий алгоритм зняття обмежень, це показники, які будуть впливати на пом’якшення карантину. Також згідно з цими показниками у нас є прогнозовані дати, коли ми можемо досягати цих показників, в які дати. Це контрольовані дати, які ми розробили для себе 22 травня, 1 червня, 11 червня…”, — сказав Степанов.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*