У МОН досі не знають, за якими правилами прийматимуть дітей до школи

06.04.2018 / Новини

Норма законопроекту щодо зарахування дітей до початкової школи за місцем проживання ще обговорюється експертним та громадським середовищем.

Як зазначають у міністерстві освіти і науки України, саме така норма є практикою багатьох цивілізованих країн.

Про це сказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, – пише Укрінформ.

Наразі триває експертне і громадське обговорення цього проекту, адже він випливає із практики, яка є у багатьох цивілізованих країнах, коли дитина початкової школи вчиться якнайближче до місця проживання,– зазначила Лілія Гриневич.

Окрім цього, міністр освіти і науки України повідомила, що зараз відбувається співпраця із офісом Уповноваженого з прав людини, щоб зменшити кількість довідок і бюрократичних вимог.

У МОН зазначають, що в законі про освіту чітко сказано: початкова школа однакова для всіх і має бути якнайближче за місцем проживання. Проте, якщо у школі залишаються вільні місця, то за чіткими та прозорими критеріями туди можуть зарахувати дітей із інших районів.

Гриневич зауважила, що така норма з’явилася в документі через те, що багатьом громадянам “остогидло, коли вони приходять до першого класу і їх змушують платити якісь хабарі, тому що хтось по дзвінку чи по хабару влаштовує свою дитину в якусь школу”.

“Батьки бачать школу із свого вікна і не можуть влаштувати туди дитину, тому що ті, хто змогли влаштуватись там за хабар або по дзвінку, могли це зробити. Тому ми хочемо вирішити цю ситуацію за справедливими, дуже чіткими, прозорими правилами”, – наголосила Гриневич.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*