У місті на Волині – загроза епідемії кору

01.04.2018 / Новини

В суботу, 31-го березня, у Володимирі-Волинському зібрали екстрену нараду із педагогічними працівниками та керівниками міста та Волинської області.

Міський голова Петро Саганюк розповів , що у Володимирі попередньо зафіксовано 7 випадків. З підозрою на кір в лікарню госпіталізовано 6 дітей, а один перебуває на амбулаторному лікуванні. Також по географії захворювання це учні школи №2 та №5, місцевого ВПУ (2 випадки) та в селі Зимне, – пише БУГ.

Наголосимо, що наразі діти госпіталізовані із підозрою на кір. Точні дані стануть відомі лише у понеділок, 2-го квітня. Однак місцева влада та медики в заходах застереження закликали не брати участі в масових заходах.

До Володимира-Волинського приїхала делегація із Луцька. Спершу обласні чиновники відвідали сусідній район – Турійський. Із їх слів за 2 дні у Турійську з підозрою на кір зафіксовано 14 випадків. Директор ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України”Наталія Янко надала інформацію щодо інкубаційного періоду кору, що становить три тижні, його симптомів та лікування. Вона також вказала, що основними ризиками поширення інфекції є відмова багатьох батьків від щеплень, зрив своєчасної імунізації. Додала чиновниця, що зараз сама пройшла вакцинування.

Хоча й хвороба не відноситься до катерії складних, однак може мати ускладнення і при ній фіксується 4% летальних випадків. Наголосили гості, що специфічного лікування просто не існує, а лише симтоматичне.

Місцеві медики на чолі з головним лікарем Олександром Клачуком зазначили, що мають якісну вакцину (490 прививок), епідемілогічне спостереження за групою ризику встановили (понад 100 осіб). А так як в школах розпочалися канікули, то особливо уважними просять бути батьків.

Також Людмила Плахотна зазначила, що будуть рекомендувати щоб в школу тимчасово не відвідували ті діти, які не вакциновані. Це лише для тих закладів, де будуть встановлені випадки захворювання на кір.

Наступними чиновники очікують на епідемію дифтерії і правцю. У епідеміях винять відмови від щеплень.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*