У Мін’юсті розповіли, хто має право на безкоштовну правову допомогу

19.02.2017 / Новини
На безкоштовну правову допомогу мають право внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, в тому числі учасника бойових дій.

Про це сказав міністр юстиції України Павло Петренко під час колегії Міністерства юстиції, повідомляє “РБК-Україна”.

“В тому році парламент розширив перелік осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу. Зараз 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб мають право на безоплатну правову допомогу, учасники та родичі АТО мають право на безоплатну правову допомогу, громадяни з низькими заробітками”,- сказав Петренко.

За його словами, надалі вдосконалення системи безоплатної правової допомоги буде пріоритетом у роботі міністерства. Насамперед на безкоштовну правову допомогу мають право внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, в тому числі учасника бойових дій.

Також передбачається безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, в тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, буде надаватися не тільки з питань їх соціального захисту, як це було досі, а з будь-яких питань.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*