У Міноборони закликають передчасно не поширювати інформацію про звільнення ЗСУ населених пунктів

10.09.2022 / Новини

Заступник міністра оборони Ганна Маляр закликала передчасно не поширювати інформацію про звільнення українськими військовими населених пунктів.

Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуці.

“Дякуємо всім небайдужим, але ми самі впораємось з психологічним тиском на ворога! Не треба писати про кожен тимчасово окупований населений пункт, що він вже наш. На жаль, зараз мережами шириться багато інформації про нібито звільнені населені пункти, яка не відповідає дійсності. Серед так би мовити «звільнених» у ваших постах зустрічаються населені пункти, які лише частково контролюються ЗСУ і там тривають бої, а є навіть такі, звільнення яких немає в планах на найближчі дні”, – зазначила вона.

За словами Маляр, говорити про те, що населений пункт наш, можна, коли він уже “зачищений”, а правоохоронці провели стабілізаційні заходи.

“Тобто, якщо наші війська фізично зайшли в населений пункт, це ще не означає автоматично, що ми його контролюємо. Попереду ще можуть бути бої та чимало спеціальних заходів зі звільнення. Давайте розглянемо, що таке «наш» на прикладі Балаклеї. Кілька днів тому було повідомлення, що війська зайшли у місто. Сьогодні ми остаточно встановили у місті контроль, провели всі необхідні заходи та підняли прапор – про що теж були повідомлення на ресурсах Міноборони та ЗСУ”, – додала заступник міністра.

Маляр закликала читати повідомлення про звільнення населених пунктів на офіційних сторінках української влади – Офісу Президента, Міністерства оборони і Генштабу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*